Translate

sobota, 19. maj 2012

SVETI NADANGEL MIHAEL - molitev in nastanek te molitve
MOLITEV K SVETEMU NADANGELU MIHAELU


SVETI NADANGEL MIHAEL,
brani nas v boju;
bodi nam v pomoč zoper zlobnost
in zalezovanje hudobnega duha.

Ukroti naj ga Bog,
ponižno za to prosimo.

In ti vodnik nebeške vojske,
satana in druge hudobne duhove,
ki hodijo po svetu v pogubo duš,
z Božjo močjo v pekel pahni!
AMEN.


Nastanek te molitve

Papež Leon XIII. (+1903) je imel nekoč, ko je po sveti maši prispel ravno do spodnje stopnice, nenadoma prikazen. Razločno je slišal dva glasova: enega zopernega in drugega milega.

Zopern glas (glas hudobca) je dejal: "Tvojo Cerkev lahko porušim!"
Drugi glas (glas Jezusa) odgovori: "Če to zmoreš, stori!"
Satan: "Da bi to zmogel, potrebujem časa in več moči!"
Jezus: "Koliko časa? Koliko moči?"
Satan: "Potrebujem 75 let in večjo moč nad tistimi, ki so se mi predali v službo."
Jezus: "Dam ti časa in moči. Stori, kar hočeš."

Svetemu očetu je bilo na tem mestu pokazano, da bo hudič doživel velik poraz, čim mu mine ta čas in moč. Dobre sile pa v tem boju ne bodo brez moči, ampak da bodo tudi njim dane posebne moči, da se bodo lahko zoperstavile hudiču in njegovim legijam. S svojimi molitvami, dobrimi deli in žrtvami bodo dosegli, da stremljenja hudiča in tistih, ki hočejo živeti v grehu, torej, ki so v njegovi službi, ne bodo dosegli željenega cilja.

Končno je bilo svetemu očetu pokazano, da bo v tem strašnem boju za življenje in propad, predvsem sveti nadangel Mihael igral veliko vlogo in bo nudil največjo pomoč. Ta prikazen je svetega očeta Leona XIII. pripravila k temu, da je sestavil molitev k svetemu nadangelu Mihaelu. 

Donedavna je bila ta molitev obvezna za vse duhovnike sveta, da jo izmolijo po vsaki tihi sveti maši. Mnogi so to molitev molili tudi kot eksorcizem, kot izrek izgona proti satanu; saj ima vsak kristjan moč in milost, da govori tak eksorcizem.

Po liturgični reformi se ta molitev po sveti maši več ne moli.
To ne pomeni, da ta dragocena in čudovita molitev ni več potrebna... mogoče je danes bolj nujna kot kdajkoli. Molili naj bi jo vsak dan, četudi ni več predpisana. Bog naj nam da milosti, da z vero in zaupno molitvijo tega čudovitega besedila dospemo do končne zmage nad vso demonijo v našem času.


6 komentarjev:

 1. nadangel Mihael, prosim te za pomoč. Tomaž

  OdgovoriIzbriši
 2. sveti Mihael , prosim pomagaj mi hvala.

  OdgovoriIzbriši
 3. sv. nadangel Mihael brani nas v boju

  OdgovoriIzbriši
 4. Iz srca se ti zahvaljujem presveti Nadangel Mihael, da si mi pomagal v najtežjem trenutku, ko so me z ukano hoteli spraviti pod satanske sile in sem v upanju te prosila in molila, da mi prosim pomagaj! in si me res pripeljal na Brezje ob pravem trenutku, ko je bila sveta maša z blagoslovom relikvije Svetega Antona Padovanskega! Zahvaljujem se ti iz srca in od tedaj močno verjamem v tvojo Božjo moč in resnično pomoč ljudem, ki so izgubljeni in se borijo z zlobo in satanskimi silami! IZ SRCA SE TI VEČNO ZAHVALJUJEM!
  Karmen

  OdgovoriIzbriši
 5. Sv.Mihael bodi bi v pomoč in brani me proti hudemu duhu. Hvala!

  OdgovoriIzbriši